TARİHÇE

Okulumuz 1972-1973 eğitim öğretim yılında M. Fevzi Çakmak İlkokuluna bağlı bir şube olarak açılmıştır.

12.03.1974 öğretim yılında adı geçen okuldan ayrılıp Emek İlkokulu adıyla müstakil müdürlük olarak şahsa ait evlerde hizmet vermeye başlamıştır.

1975 yılında okul binasının yapılması ile yeni yani bugün kullanılmakta olan binasında hizmete başlamıştır. Mahallenin gerek sanayileşme, gerek çekirdek ailelerin köyden koparak kente göç etmesi nedeniyle nüfus hızla artmış, buna paralel olarak da okul mevcudu yüksek bir potansiyele ulaşmıştır. 1978 yılında yeni bir ek bina yapılmıştır. Okulumuzun mevcudu çevre okullara oranla daha fazla olup, kayıt ve nakil taleplerinin karşılanmasında güçlük çekilmektedir.

21.05.1999 tarih ve 17933 sayılı protokol gereği, valilik oluru ile adı Emek İlköğretim Okulu olan okulumuz “1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlköğretim Okulu” olarak adı değişmiştir.

2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren eğitim sisteminin 4+4+4 olarak yeniden yapılandırılmasından dolayı, okulumuz ilkokula dönüşmüş olup, ismi "1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu" olarak değiştirilmiştir.